Betul Ke Menjual di Facebook ni mudah?

Posted by

Sebenarnya...

Ada orang kata mudah aje nak berniaga di Facebook ni.. Bukan aku kata..

Janji...
  • Ada produk/servis
  • Buat page cantik cantik..
  • Masuk content copywriting dan tulis ayat jualan memukau + edit gambar cecantik
  • Buat promosi skit.. Join Venture dengan peniaga lain.. Tadaaa

TAPI...


Pasal ape sampai ke hari ni ada lagi yang GAGAL menjual? Why Why Why... Tell me Why??? Lagi sedih.. ada juga yang tak pernah dapat sales.. 

KECEWA dan OFF!!

Prinsipnya Jika tak ada sales, maknanya anda masih belum terima komisen lah.. Betul tak?

Hati panas.. Modal dah banyak keluar.. Penat belajar sana sini sebab copy paste ayat orang lain.. dan akhirnya... rasa macam buang masa.. 

Haha..Betul tak apa yang aku cakap ni?

Sebenarnya aku tak ada niat nak tulis kat sini sebab tengah sibuk dengan projek kelas untuk asasinternet dengan brader nasir comel.. haha

Tapi sebab gaya penulisan ni dah tak sama.. terpaksa aku letak entri ni di sini...

Dah..

Tapi.. "Betul ke menjual di Facebook ini mudah?"

Setahu aku ada 7 perkara asas “Mudahnya berniaga di Facebook” ini!

  1. Asas berniaga di facebook.
  2. Cara nak dapatkan produk yang sentiasa ada pembeli..
  3. kepentingan dan cara mebina facebook page
  4. Kehebatan facebook ads, likes dan cara menjual
  5. Ayat jualan yang menjual.
  6. Kepentingan dalam membina da mengedit gambar
  7. Follow up..
Ini adalah skill asas yang perlu kita TAHU sebelum terjun berniaga di Facebook. Bagi aku Facebook ini umpama lautan biru yang luas terbentang..dan prospek itu umpama ikan ikan yang lapar... Kalau pandai pilih umpan.. tahu masa yang sesuai.., pakai kail RM10 sekalipun pasti boleh dapat ikan paus..

Skill nak pancing ikan tu kena ada..
Tambah sekarang ni kan Facebook asyik nak berniaga aje dengan kita.. iklan fb ads dah mahal pula rasanya...

...
.....
Dan ada...
..
Satu teknik yang memang aku rasa kelakar dan sangat POWER dan dapat JIMATKAN banyak duit untuk pengiklanan iaitu likemethod

Kalau nak tahu apa tu likemethod daripada 0 kepada 6 angka.. korang layan dulu cerita mamat ni..

...  Teknik Khairi Likemethod

OKEH...

Bye


Blog ismail Ahmad Updated at: 12:11 PG

0 comments:

Catat Ulasan

Di sarankan agar tidak melakukan spamming dan berkomentar secara beretika. Kata-kata kita adalah cerminan siapa diri kita