JOB DIRUMAH tipu. ..Betul Ke PENIPU?

Posted by


Tajuk pun bikin panas. Sampai hari ini aku pun dah malas nak cerita pasal Jobdirumah kerana bukan aku sahaja tapi ramai lagi yang sudah berjaya dapat komisen dan tak ditipu oleh admin jobdirumah.
Okeh. Korang boleh rujuk artikel pasal saya pun nak buat duit online free Jobdirumah

Aku yakin ada antara korang yang SUDAH pun dapatkan Panduan Job dirumah tapi sayangnya korang mesti tak tahu macam mana nak mula dan apa nak buat dengan panduan tu. 

Sampaikan satu tahap..panduan tu entah mana korang letak dan jin-jin ifrit mula menghasut korang supaya GIVE UP.. 

pendek kata korang malas dah nak buat.

Bila dah malas dan BOSAN bermula lah episode Jobdirumah sebagai satu skandal PENIPUAN terbesar dalam hidup korang.

Korang tau tak ... pada tahun 2008 lagi aku dah rasa apa yang korang rasa…

Tapi bukan dengan Job dirumah… kerana panduan yang aku dapat tu memang tersangat “useless”  ditambah waktu tu aku hanya seorang student picisan.. memang jahil tahap gaban punya..

Dan aku hanya ikut step yang diajar.. tapi lama kelamaan, bila aku mula banyak membeli ebook buat duit
.....

aku mula dapat memahami konsep kerja dirumah ini dengan lebih jelas. 

Sebenarnya, dari panduan Jobdirumah ada banyak perkara yang korang perlu buat.

Pertama korang kena daftar dulu..

Kalau belum daftar boleh daftar Jobdirumah dulu --> Daftar JOB DIRUMAH

Selepas selesai daftar ada beberapa website yang perlu korang masuk dan register. Selepas itu ikut apa yang disarankan seperti dalam panduan Jobdirumah. 

Aku akui pada yang baru bermula, memang agak kekok dan sukar sebab tiada asas. Memang korang akan rasa apa yang aku rasa, menyusahkan.. tapi kalau ada minat dalam hati, perasaan tu korang akan dapat kikis sikit demi sikit… samalah macam apa yang aku fikirkan dulu..

Cuma bezanya aku tak mudah nak putus asa.. malas sikit tu biasalah

Itu sebabnya aku berjaya dapat komisen dari Jobdirumah.

komisen kerja dirumah
Komisen Jobdirumah Oktober 2014

Cuba dan terus cuba..bila gagal baiki lagi dan buat semula..sampai berjaya.

Sebabnya aku rajin perhati dan belajar dari orang yang berjaya dapat komisen barulah aku boleh berjaya..

Cikgu aku pernah pesan kalau korang nak jadi chef jangan lah korang belajar dengan mekanik sebab ilmunya hanya pada besi-besi..dan toolbox..

Belajar hormati cikgu... korang pasti akan berjaya, tak kira lah cikgu tu muda atau tua dari korang.. yang penting, ilmunya lebih tinggi dari apa yang korang tahu... 

…..
….

Bulan ini aku target income dari Jobdirumah sekitar RM2 ribu – RM3 ribu. Kalau dapat lebih Alhamdulillah. Aku tahu.. Orang lain ada yang dapat lebih pun ada.. masing-masing punya rezeki. Aku bersyukur dengan apa yang aku perolehi. Kalau dapat 8-9 Job pun bulan ni Alhamdulillah.. itu semua adalah rezeki Allah..

Yang penting aku terus berusaha..

Usaha dengan gigih
Usaha tangga kejayaan beb
Dah.

....

Pergi lah korang buat kerja.. dan jangan nangis-nangis lagi.. kalau tak faham korang tanya je pada ruangan komen ni…kalau sempat aku balas 

ok.. 

Ps: Pada yang berminat, boleh dapatkan Panduan Jobdirumah sekarang --> Panduan JOBDIRUMAH



Blog ismail Ahmad Updated at: 5:01 PTG

1 comments:

  1. boleh beri tunjuk ajar x mean being a teacher kat saye

    BalasPadam

Di sarankan agar tidak melakukan spamming dan berkomentar secara beretika. Kata-kata kita adalah cerminan siapa diri kita