Backlink Belajar Cara Mudah

Posted by


Aku tau ramai blogger mencintai Teknik SEO Old Skool dan menjadi kemestian untuk mencari untuk dapatkan Backlink yang berkualiti dan mudah. Salah satu sebabnya untuk dapatkan posisi yang baik di mata google di samping meningkatkan rank. 

Aku malu sebenarnya nak cerita dalam blog pokmail ni. Blog ni pun baru setahun jagung jadi aku rasa memang tak layak nak cakap banyak. Apa ilmu yang aku ada cuma seronok-seronok untuk dikongsi.

Ada beberapa syarat yang korang perlu tengok masa nak "build up" backlink ni. Bagi aku kalau blog korang ada 3 syarat asas backlink ni pun kira dah ok sebenarnya.

# Kalau boleh cari backlink Do Follow.. Kalau tak paham korang boleh baca kat sini pasal Dofollow dan Nofollow

# Kalau boleh juga biar dia oneway aje.. taka ada 2 way yang macam zaman-zaman dulu ajak-ajak tukar link. Bagi aku lah kalau nak bina oneway backlink ni korang nye artikel kena power gilerr..Kira banyak isi dari merapu macam aku ni

# Kalau boleh lagi sedap pilih "niche" yang sama untuk tak memeningkan google.

Bila dah tau syaratnya, korang mesti nak tau macam mana nak buat untuk dapat backlink kualiti. Betul tak?

Aku tak mahu cerita panjang sangat sebab topik ni sebenarnya tak berapa penting tapi untuk newbie elokla korang belajar buat backllink yang mudah ni dan aplikasi..lepas satu bulan korang sendiri akan lihat hasilnya nanti..


1# Buat Backlink dari blog DoFollow dan relevan

Salah satu cara mudah adalah dengan tinggalkan komen masa korang membuat blogwalking. Gunakan ruangan URL sebaiknya. Selain dari tu korang juga boleh dapat melalui penulisan artikel melalui penulisan blog dll. Kalau korang nak dapat yang ada kualiti, korang kena cari blog dofollow yang sesuai dengan niche blog korang.

Perkara ni dah banyak pun orang cerita. Dulu aku pun tak paham sebab aku mana ada basic komputer.. semua belajar sendiri. Aku cadangkan korang dapatkan Kitab PINK ni memang banyak bantu dalam blogging dan buat duit internet.



2# Backlink dari blog gov dan edu. 

Backlink dari blog domain gov dan edu memang disukai google tapi aku jarang praktikkan. Kebanyakkannya blog dari luar Negara yang banyak buat perkara ini tapi tak salah kalau korang nak mencuba. 


3# Backlink dari media sosial

Backlink yang korang buat dari share artikel guna media sosial biasanya berkualiti lebih-lebih lagi dari google + sebab tuannya adalah google.

Kiranya kredit korang boleh dapat traffik lebih dari situ. Cuma aku nak tambah kalau boleh buat backlink oneway yang macam aku cakap kat atas tadi sebabnya google memang benci sistem tukar link. Cara konvensional korang tinggalkan komen dan link URL pada blog yang korang kunjungi.

Lain-lain tu dari Web Direktori, Social bookmark yang aku rasa korang pun tahu. Kalau cerita banyak tapi tak buat pun tak guna juga kan. Elok buat aje pelahan-pelahan. Nanti bila korang mula terasa komisen pertama Affiliate Ashadee masuk tiap minggu baru mood syok menulis akan datang Tiba-tiba.

Oh!!. Kenapa aku mengidam Sup Gearbox bangi Hari ni.. 

berlemak..

sup gearbox bangi
Ada berani mau sedut!!


Blog ismail Ahmad Updated at: 5:54 PTG

3 comments:

Di sarankan agar tidak melakukan spamming dan berkomentar secara beretika. Kata-kata kita adalah cerminan siapa diri kita